Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 11 november 2010 @ 18:00 door heleen________ , 812 keer bekeken

Nog ruim twee weken, dan wordt het jongetje dat Nederland leerde kennen toen hij zo lief over zijn oma zong, zelf vader. Op 28 november is Jan Smits vriendin Liza Plat uitgerekend. In de villa van de hitzanger loopt de spanning nu op.

 

Modecollega Frans Molenaar kwam al voor de bevalling naar Volendam, met een zelfgemaakte creatie voor de kleine. In praktisch wit, want ook de aanstaande vader zelf heeft geen idee of het typisch-Molenaar-afgebieste babydekentje roze of lichtblauw had moeten zijn…

Ze kennen elkaar nog helemaal niet lang, maar zijn samen verantwoordelijk voor enorme verkopen bij C&A. Frans: „Ik ken Jan al van voordat hij mij kende, door dat omaliedje. En vond hem geweldig. Hij had al een contract bij de winkelketen toen ik daar in 2006 ook een licentie kreeg en we samen commercials gingen maken.”

Frans zit daar – internationaal, want ook België, Zwitserland en Slovenië kennen zijn label – op tienduizenden pakken. Jan zelfs op vele honderdduizenden artikelen die zijn naam dragen. En dat, terwijl hij waarschijnlijk nog geen draad door het oog van een naald kan krijgen…

„Nee, dat zal me inderdaad niet gemakkelijk afgaan. Maar ik heb in de ateliers wel altijd inspraak in de kleuren en materialen en het moet wel typisch Jan Smit zijn. Ik kies de knoopjes uit, de sluitingen. Het is niet zo dat ik die producten pas zie als ze in de winkel hangen, wat mensen wel eens denken.”

Frans Molenaar is ook blij dat zijn mode bereikbaar wordt voor een doelgroep aan wie zijn creaties anders voorbij gaan. „Laatst kreeg ik een mailtje van een mevrouw uit Rotterdam die schreef dat haar rode mantelpakje zo mooi bleef in de wasmachine. Dan schieten we op de zaak wel in de lach natuurlijk, want je zal begrijpen dat zo’n pakje niet in de wasser en droger hóórt!”

Kóst het hem ook klanten? Het gerucht gaat dat Janine van den Ende de salon van Molenaar mijdt, sinds ze ontdekte dat zijn C&A-mode wel heel erg lijkt op wat hij voor zijn couturelijn maakt. Frans: „Welnee, Janine komt al zolang hier. Die ziet heus wel de verschillen. Couture, gemaakt van mooie stoffen waarvan eerst een exemplaar in katoen gemaakt wordt, en de collectie waar alles in heel grote hoeveelheden gemaakt wordt, zodat het ook goedkoop kan.”

De baby van Jan Smit draagt straks het kleinste kledingstuk wat Frans Molenaar tot dusver vervaardigde. Jan is goed voorbereid op de grote gebeurtenis die, zoals het er nu naar uitziet, thuis zal plaatsvinden. „Liza’s vorige bevalling verliep redelijk voorspoedig. Daarom is ze ook niet naar zwangerschapsgymnastiek geweest en hoefde ik dus ook niet… Er is me alleen een zinnetje bijgebleven dat ze tijdens de weeën steeds ritmisch zou moeten denken of zeggen.” Zoals Jan het voordraagt klinkt het als de titel van een nieuwe nummer 1-hit: „Deze dag komt niet meer terug!”

Gezonde spanning

„Weet je”, zegt Jan, „als man sta je bij de bevalling machteloos. Zij moet het doen en ik kan voor haar alleen maar hopen dat het zo voorspoedig mogelijk zal verlopen. Zenuwachtig ben ik niet, maar ik voel wel een gezonde spanning nu het bijna zover is. Vooral dat ik er misschien niet bij kan zijn.”

„Meteen toen bekend werd dat Liza zwanger was, is mijn agenda in de periode dat ze was uitgerekend geblokt. Maar wat er al stond, onder andere een concert op 27 november in Eindhoven, moest blijven staan. Misschien horen de mensen die avond wel live van me of het een jongetje is geworden of een meisje. Maar zelf gok ik op 5 december; het mooiste sinterklaascadeautje ooit…”



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.