Blogposts

Blog

Geplaatst op dinsdag 10 mei 2011 @ 11:57 door heleen________ , 1390 keer bekeken

Opvoeding begint zodra je kind geboren wordt. Wist je ook dat je het latere gedrag van je kind met borstvoeding direct in de hand hebt?

Gedragsproblematiek

Borstvoeding is niet alleen goed voor de gezondheid van je kind, maar ook voor zijn karakter. Al na vier maanden borstvoeding zouden baby's minder kans hebben om rond hun vijfde jaar gedragsproblemen te ontwikkelen dan baby's die poedermelk drinken. Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van de universiteiten van York, Essex, Oxford en University College Londen onder 10.000 moeders.

Gedragsproblemen zouden in dit geval 'ongepaste gedragingen die zich herhaaldelijk gedurende een lange periode voordoen, een negatieve impact hebben op de ontwikkeling van het kind en het dagelijkse leven van kind en familie verstoren', melden de onderzoekers.

Aanhankelijkheid

De kersverse moeders vulden een enquête in waarin ze noteerden of hun kind mogelijk gedragsproblemen als aanhankelijkheid, angst, hyperactiviteit en rusteloosheid zou kunnen ontwikkelen.

Slechts 4 procent van de baby's die minstens 4 maanden borstvoeding kreeg, ontwikkelde een van die gedragsproblemen. 16 procent van de baby's die vanaf de geboorte poedermelk kreeg, ontwikkelde een gedragsstoornis.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.